Home / OSTALI SPORTOVI / Dominik Tim nakon preokreta savladao Federera u finalu Indijan Velsa i osvojio prvi Masters trofej

Dominik Tim nakon preokreta savladao Federera u finalu Indijan Velsa i osvojio prvi Masters trofej

Austrijanac Dominic Thiem osvojio je Rogera Federera u Indian Wellsu 2: 1 u setovima (3: 6, 6: 3 i 7: 5), njegovom prvom Masters trofeju i istodobno najvažnijem trijumfu karijere.

Federer je odmah napravio pauzu u drugoj utakmici gdje je iskoristio četvrtu pauzu. Federer je vodio do sedme utakmice kada je izgubio servis, ali je odmah napravio još jedan break i vodio 5: 3. U sljedećoj utakmici Švicarci su potvrdili pauzu i osvojili prvi set od 6: 3 za 38 minuta.

Roger je u sljedećem setu imao prvi prijelom lopte na 1: 1, ali Tim je izvukao i spasio servis, a odmah je u sljedećoj utakmici napravio pauzu za 3: 1. Do kraja seta nije bilo probijanja, a Austrijanci su dobili set od 6: 3.

U trećem setu do osmog susreta nije bilo niti jednog prekida. Tim je zadržao svoju privrženost i osvojio je kocku na njihovoj službi. U 11. utakmici trećeg seta, Austrijanac je napravio pauzu, da bi bio vrlo siguran u igri gdje je služio i dobio set od 7: 5 za konačnu pobjedu.

Tim s tim trijumfom spriječio je Federera da dosegne 101. ATP naslov, a na kraju utakmice održao je emocionalni govor u kojem je izrazio veliko poštovanje prema Rogeru.

– Prije svega, Rogere, veliko mi je zadovoljstvo natjecati se s tobom, naučiti toliko od tebe, igrati se s jednom od najvećih legendi, odigrati sjajno finale protiv tebe. To je nestvarno za mene … Ne mislim da je moje pravo čestitati vam. Imate 88 naslova više od mene, reče Tim.

About NogoManiaNM redakcija

Avatar
Rođeni pod vodtsvom dvaju žurnalistička dječaka koja su u to vrijeme davne 2013 godine sanjala o nogometnim karijerama. NogoManiaNM stiče prvo intektualno vlasništvo znatnim radom i fantastičnom obradom fotografija, web dizajnom.

Check Also

Sportska groznica u Gornjem Vakufu/Uskoplju: Grad dobio još jednog premijerligaša

U Gornjem Vakufu/Uskoplju zavladala je prava sportska groznica. Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja je u Mostaru …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *