Četvrtak , Januar 21 2021
Home / NOGOMET / Abramovič prodaje “Plavce” za tri milijarde eura: Najbogatiji Britanac preuzima Čelsi

Abramovič prodaje “Plavce” za tri milijarde eura: Najbogatiji Britanac preuzima Čelsi

Prema pisanju Timesa, ruski biznismen Roman Abramovič mogao bi najbogatijem Britancu Džimu Retklifu (Jim Ratcliffe) prodati  fudbalski klub Čelsi za blizu tri milijarde eura.

Retklif, čije se bogatsko procenjuje skoro na 25 milijardi eura, razmatra da postane vlasnik bivšeg prvaka Evrope jer je Abramovič spreman povući se poslije 16 godina na čelu londonskog kluba.

Petrohemijski milijarder je već kupio biciklistički klub “Skaj”, a sljedeća namjera mu je da uzme engleskog premijerligaša.

Abramovič je Čelsi kupio za “samo” 160 miliona eura, potpuno podigao klub ogromnim ulaganjima, ali se u posljednje vrijeme distancirao zbog političkih problema.

Upravo je Rus napravio potpunu revoluciju na transfer tržištu izdvajanjem velikog novca za pojačanja od dolaska u Čelsi 2003., ali posljednjih godina gubi bitku sa Mančester sitijem, PSG-om, Barcelonom…

About NogoManiaNM redakcija

Avatar
Rođeni pod vodtsvom dvaju žurnalistička dječaka koja su u to vrijeme davne 2013 godine sanjala o nogometnim karijerama. NogoManiaNM stiče prvo intektualno vlasništvo znatnim radom i fantastičnom obradom fotografija, web dizajnom.

Check Also

Osvajač Lige prvaka je 2012. godine kukao kako nema novca i tražio posao

Andrew Robertson, 25, napustio je Reds, postao prvak Europe, a navijači su njegove postove našli …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *