Četvrtak , Januar 21 2021
Home / NOVOSTI / Široki u Mejdanu pobijedio oslabljenu Gradinu s 56 poena razlike

Široki u Mejdanu pobijedio oslabljenu Gradinu s 56 poena razlike

U 21. krugu košarkaškog prvenstva BiH, Mejdan Gradin iz Srebrenice poražen je od Široki rezultat 63: 119 (19:29, 18:29, 12:34, 14:27) u Tuzli.

Očekivana je pobjeda gostiju, ali je to olakšala činjenica da je domaća momčad igrala bez nekoliko iskusnih igrača, s kojima je raskinut ugovor, dok je Mirza Hrnčić zbog bolesti sjedio na klupi.

Najveća prednost je postignuta u trećoj četvrtini, koja je bila 12:34, a čak šest igrača u tom razdoblju postigli su koš od domaćina, od dva (Karačić) do osam bodova (Kraljević).

Najučinkovitiji su bili Mišo Tanasilović sa 24 (10 skokova), Mujo Tuljković sa 14 i Zlatko Golijanin sa 10 poena u domaćoj ekipi.

Šest igrača je igralo dvoznamenkastu predstavu: Goran Filipović 29, Mateo Drežnjak 17, Filip Kraljević 13, Markus Lončar i Mateo Colak 11 i Dario Drežnjak 10 poena.

About NogoManiaNM redakcija

Avatar
Rođeni pod vodtsvom dvaju žurnalistička dječaka koja su u to vrijeme davne 2013 godine sanjala o nogometnim karijerama. NogoManiaNM stiče prvo intektualno vlasništvo znatnim radom i fantastičnom obradom fotografija, web dizajnom.

Check Also

Novi dabl-dabl učinak Nurkića u pobjedi Portlanda

Jusuf Nurkić je održao još jednu fenomenalnu utakmicu u NBA ligi i zabilježio novi dabl-dabl …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *