Četvrtak , Januar 21 2021
Home / NOVOSTI / Raziji Mujanović ponuđena pozicija tim-menadžera ženske selekcije

Raziji Mujanović ponuđena pozicija tim-menadžera ženske selekcije

Razija Mujanović trebala bi obaviti ulogu timskog menadžera ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Taj podatak potvrdio je glavni tajnik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Cholan, pozivajući na razgovor s našim legendarnim igračem, kao i na zaključak Upravnog odbora KSBiH.

– Dva mjeseca sam bio u kontaktu s Raziom Mujanoić u svezi njezina angažmana u Košarkaškom savezu. To je bila jedna od tema sastanka Upravnog odbora na kojem je zaključeno da je Razyi ponuđena pozicija voditelja tima ženskog seniorskog tima.

Ostatak tek treba formulirati detalje angažmana, ili definirati opis poslova koje će Mujanović učiniti – kaže Colan.

Podsjetimo, Mujanović (52) je jedan od najdominantnijih centara svjetske košarke, od 2017. godine je član Famous International Basketball Federation (FIBA) House. Izabrana je tri puta za najbolju košarkašicu u Europi, dok je u četiri navrata bila prvak kluba Starog kontinenta.

Iako je iz KSBiH često u prošlosti naglašavalo da žele Mujanovića da se pridruži radu Saveza, to se do sada nije dogodilo.

Tijekom sjednice Upravnog odbora, koja je trajala čak šest sati, utvrđeno je da ovogodišnje sudjelovanje na europskoj sceni za četiri mlade bh. Izbor (kadeti i kadeti, juniori i juniori), kao i muške i ženske seniorske momčadi, zahtijevat će oko 500.000 maraka.

– Postoji mogućnost da će, ovisno o interesu, neki od lokaliteta prihvatiti naš odabir tijekom priprema, kao što su Tešanj, Fojnica, Bihać, Jablanica …

Sada ćemo konkretizirati razgovore i pripremiti pripremne planove koji bi trebali započeti krajem svibnja – kaže Cholan.

Kada su u pitanju selektori mlađih timova, prema Čolanu, Upravni odbor je odlučio da će Kadetkin voditi Mirzu Ostrakovića, kadete Admira Prašovića i juniora Slavišu Ozegovića.

Ime mlađeg selektora trebalo bi biti poznato do 22. ožujka.

Avdić je predložio FIBA-u

Bivši kapetan bh. Samir Avdić imenovan je u ime KSBiH kao član Središnjeg odbora europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Europe), potvrdio je Colon.

Međutim, sama kandidatura ne jamči mjesto u Središnjem odboru, jer se članovi tog tijela biraju na izbornoj sjednici FIBA ​​Skupštine Europe, koja je planirana za svibanj. U zadnja dva mandata (2011-2019), član Centralnog komiteta FIBA ​​Europe Mirsad Đonlagić, jedan od inicijatora i bivši predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

About NogoManiaNM redakcija

Avatar
Rođeni pod vodtsvom dvaju žurnalistička dječaka koja su u to vrijeme davne 2013 godine sanjala o nogometnim karijerama. NogoManiaNM stiče prvo intektualno vlasništvo znatnim radom i fantastičnom obradom fotografija, web dizajnom.

Check Also

Novi dabl-dabl učinak Nurkića u pobjedi Portlanda

Jusuf Nurkić je održao još jednu fenomenalnu utakmicu u NBA ligi i zabilježio novi dabl-dabl …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *