Home / NOGOMET / Nogometnoj reprezentaciji BiH porasla cijena: Evo koliko miliona eura vrijede “Zmajevi”

Nogometnoj reprezentaciji BiH porasla cijena: Evo koliko miliona eura vrijede “Zmajevi”

Nogometna reprezentacija BiH, prema novim podacima Transfermarkta, vrijedi 164,55 miliona eura, što je više nego krajem prošle godine.

Većina fudbalera je imala promjene u svojoj tržišnoj vrijednosti, pa je tako došlo i do promjene među pet najskupljih “Zmajeva”.

Lider je uvjerljivo Miralem Pjanić, koji se procjenjuje na 70 miliona eura. Edin Džeko ima vrijednost od 23 miliona, a Sead Kolašinac od 20 miliona eura.

Iznad deset miliona vrijednost ima i Edin Višća, a pored njegovog imena je cifra od 11 miliona eura. U top 5 najskupljih “Zmajeva” probio se Rade Krunić, koji sada vrijedi sedam miliona eura, a iz top 5 je izgurao Muhameda Bešića, koji i dalje ima cijenu od pet miliona eura.

Po 4,5 miliona eura vrijede Amer Gojak i Gojko Cimirot, a top 10 najskupljih “Zmajeva” zatvaraju Ermin Bičakčić sa četiri miliona i Deni Milošević, koji se procjenjuje na dva miliona eura.

About NogoManiaNM redakcija

Avatar
Rođeni pod vodtsvom dvaju žurnalistička dječaka koja su u to vrijeme davne 2013 godine sanjala o nogometnim karijerama. NogoManiaNM stiče prvo intektualno vlasništvo znatnim radom i fantastičnom obradom fotografija, web dizajnom.

Check Also

Osvajač Lige prvaka je 2012. godine kukao kako nema novca i tražio posao

Andrew Robertson, 25, napustio je Reds, postao prvak Europe, a navijači su njegove postove našli …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *